Galleri Södra Ås Kultur

Galleri Södra Ås Kultur 


Galleri Södra Ås Kultur är ett verksamhetshus i ett tidigare missionshus som rymmer galleri och ateljeer på bottenvåningen och bostad på övervåningen.Vi som driver det är Dag Hultcrantz och Marie Rönnberg: med utställningar och evenmang som konserter, workshops och performance. Vi öppnar året med deltagandet i Övre Frykens konstrunda och sedan med sommarutställning som nu är inne på det femtonde året. Vi visar våra egna alster: Dag Hultcrantz ocarinor, ljudskulpturer och kermiktrumpeter och Marie Rönnberg måleri, teckning och digigrafier. Gästande konstnärer bjuds in inför varje utställning.

2019 startade vi föreningen Galleri Södra Ås kultur, en förening som strävar efter gränsöverskridande möten mellan konst, konsthantverk och musik. Ni kan besöka oss även utanför säsong, kontakta oss i så fall.
Välkommen till Södra Ås Kultur! 


Utställningar
Under åren har vi haft 15 sommarutställningar och deltar även i Övre Frykens konstrunda som är under påskhelgen.Vi visar då vår egen konst och bjuder in en gästkonstnär som får en egen plats i gästutställarrummet.

 


Vernissage med performance

Gästutställarna bildkonstnär Jennie Dahlén och danskonstnär Linn Eriksson visar ett performance för vernissagepubliken inför sommarutställningens öppning 2022  

Demonstration av ocarinor, ljudskulpturer och keramiktrumpeter

workshops

Vi har workshops i skulptur och ljudskultur och okarina tillverkning. Ofta med inbjudna workshopshållare.

Ateljevisning och konstvisning. Vi kan ta emot grupper för visning av våra utställnngar

Konserter

Vi har konserter inomhus i galleriet och utomhus i vår trädgård. Under sommarutställningen i juli- 22 gästade operasångaren Ole Aleksander Bang och Pär Jorsäter oss med en operakonsert i galleriet. I vår trädgård var det poesirock med Linus Gxrdfeldt med band sommaren -20